sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Porkkana-mandariinimuffinit

Mainion reseptin bongasin tässä pääsiäisen alla; porkkanaraastella ja appelsiinin (mut laitoin mandariinin) mehulla säväytetyt mehukkaat muffarit. Taikina muistutti kyllä porkkanakakkua, mutta hieman kevyemmän tuntunen.. Oikeen nam!


perjantai 29. maaliskuuta 2013

Rahkapiirakka pullalla

Pääsiäiseksi perinteistä, pullapohjanen rahkapiirakka on vaan aina hyvää!

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Porkkanalla väritetyt riisipiirakat

Aiemminkin on jo tällä versiolla tullut tehtyä piirakoita, ja nyt taas siskon kanssa näitä leivottiin. Porkkana tuo mukavasti väriä ja makua, piirakoille keväisempi ilme! ;D


PS. Kiepsautin kuoritaikinasta tuollaisen ruusun, jota paistoin ehkä 5 minuuttia jälkilämmöllä. Ihan kätevä koriste suolaisiin leivonnaisiin.

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Viljaisat porkkanasämpylät

Pitkästä aikaa postausta: Kinuskikissan sämpyläohjetta kokeilin (hieman soveltaen) ja totesin mainioksi. Sämpylät oli kuohkeita grahamjauhoista (vaihdoin siis sämpyläjauhot) ja hiutaleista huolimatta. Piristystä taikinaan toi yrttimausteseos, jota holahti mukaan suunnilleen ruokalusikallinen. ;) Suottapi olla, että näyttävät vähä pullilta, kun kananmunalla voitelee, mut mun mielestä tuo vaan kivaa väriä..


Kaura-porkkanasämpylät (itellä tuli jotain 18kpl)
3 dl porkkanaraastetta (noin 2 isoa porkkanaa)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 rkl tummaa siirappia
2 tl merisuolaa
½ dl rypsiöljyä
3 dl kaurahiutaleita
noin 11 dl rouheisia sämpyläjauhoja
Voiteluun: 1 muna
Pinnalle: kaurahiutaleita

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappi, merisuola, öljy, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet.
Sekoita joukkoon sämpyläjauhoja desilitra kerrallaan aluksi kauhalla tai puuhaarukalla sekoittaen, lopuksi kädellä vaivaten.
Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele kummastakin vuorollaan pitkä tanko. Jaa tanko samankokoisiin paloihin ja pyörittele paloista sämpylöitä.
Laita sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

tiistai 25. joulukuuta 2012

Rommi-rusina-karpalo-joulukakku

Jouluisaa kakkua tuli helposti ja nopeasti vielä aattona: Pohja on pipari- ja cookiemuruista, "keskiväliin" rommirusinarahkaa ja päällä karpalotuorejuustoa. Molempien sekaan laitettiin siskon kans Flora Vispiä ja ripaus sokeria sekä sitten vielä puolukoita tuohon karpalotäytteeseen.. Ihan hyvää helppouteensa nähden.. ;) Juu ja suklaasta pieniä kuusia reunoille + töherrykset siinä kakun päällä.


Piparkakkutalo 2012

Pikkusiskon arkkitehtuuria ja tällä kertaa minä apurina.. Siksi teeman oli välttämättä oltava Tonttu Toljanteri, mutta alustalle pääsi jököttämään myös muutama ulkopuolinen. Mutta kyllä siitä silti ihan nätti tuli.

tiistai 11. joulukuuta 2012

Lohivoileipäkakku

Oi! Tätä lapsuuden herkkua ei ole sitten hetkeen tullut syötyä. TOSI hyvää kuten ennenkin; äidin salainen resepti toimii yhä! ;D Mutta tosiaan paahtoleivistä koottu, 3 leivän pituinen kakku ja kaksi salaista täytettä.
Koristelu ehkä karkasi käsistä, mutta syntymäpäivänä saakin olla vähän mahtipontinen.
Ja tottakai sisko toimi makutuomarina - myös sanan kirjaimellisessa merkityksessä.. ;)